4 mentale egenskaber til dit golfspil

At have den mentale styrke til at forblive rolig og fattet under pres er en af de største færdigheder, en dygtig golfspiller kan lære.

Dit indre mentale spil afgør dit ydre golfspil.

Vind dit indre mentale golfspil.

Når du udvikler evnen til at udnytte forstyrrende følelser og tanker til positiv energi og kanalisere denne energi ned i dit sving og forstærke din evne til at blive i “zonen”  holder dig i spillet og gør dine runder sjovere.

Man siger at op til 60-80% af golf er mentalt.

Hvorfor fokuserer både klubgolfere og professionelle golfere så næsten udelukkende på slagteknik? 

Når det der foregår mellem slagene, afhænger af, hvad der foregår mellem ørerne?

Selvom det ikke er så fysisk krævende som nogle andre, er golf absolut en af ​​de mest udfordrende sportsgrene, der findes.

Uanset en spillers færdigheder, forholdene på banen eller udstyret, vindes eller tabes golfspillet på en given dag på sindets fairways og greens.

Det handler om at vinde dit indre spil.

Og den gode nyhed er: det kan trænes.  Præcis som du også træner drives, chips og putts.

Hvorfor er golf så mentalt et spil?

Her er et kig på nogle af de mentale færdigheder, som golfspillere med fordel kan træne for at tage deres spil til næste niveau.

For nogle vil resultaterne på scorekortet endda vise sig overraskende hurtigt, når de begynder at træne de mentale færdigheder på den rette måde.

“The whole secret to mastering the game of golf – and this applies to the beginners as well as the pro – is to cultivate a mental approach to the game that will enable you to shrug off the bad days, keep patient and know in your heart that sooner or later you will be back on top”.

Arnold Palmer

#1: Tillid

En af golfens store udfordringer er, at uanset hvor godt det sidste slag var, så handler det om at lave det næste slag.

Med andre ord: fokus på nuet.

Og når alt er sagt og gjort, er det vigtigt at tage en høj grad af tillid med til næste slag – uanset hvordan det forrige var – for at spille på dit fulde potentiale.

Mange vil sige, at det hjælper at de sidste slag var gode.

Men ægte tillid til dig selv, til din krop og dit sving giver dig mulighed for at træde op til bolden efter at have lavet et elendigt slag og sige til dig selv og tro på det: “Dette bliver mit bedste slag til dato.”

Tillid bygger vi op for hver gang vi har bevist over for os selv at vi kan. De fleste har tendens til at fokusere på det de ikke kan, på det, der gik galt o.s.v.

Træn din mentale tillid frem for at træne din mentale mistillid, og oplev, hvordan det smitter det af på dit spil.

#2: Ro

Har du nogensinde set en vindende professionel golfspiller knække en kølle over knæet på tv eller smide et jern i søen?

Golf kan til tider være totalt frustrerende.

Og det er de tidspunkter, hvor det mentale spil er altafgørende.

For dine tanker og følelser (bevidste som ubevidste) sætter sig i kroppen og påvirker din indre tilstand og dermed dit sving, dit humør og din energi.

At have den mentale stamina og træning til at forblive rolig og fattet under pres og lære at arbejde MED tanker og følelser uanset hvad de er, frem for IMOD dem er en nøglefaktor, som mange ikke kender.

#3: Fokus

Her kommer

Golf er et spil med distraktioner. Mange potentielle forstyrrelser.

Alle de udefrakommende forstyrrelser: vejret, et fly, en larmede greenkeeper på et andet hul, folk der råber eller taler eller uheldigt timet host eller nys.

Så er der de interne forstyrrelser, som opstår i dine tanker og følelser. Tvivlen og “bare jeg ikke shanker igen” eller “den sidder der bare ikke i dag!” negative dialog til dig selv.

Ofte med ustabilt spil til følge.

Selvom du ikke kan kontrollere eksterne forstyrrelser, kan du lære:

  1. at kontrollere hvordan du lader eksterne faktorer påvirke din mentale indre tilstand af ro og dermed dit spil
  2. at kontrollere de interne, eller i det mindste reducere dine negative tanker og følelsers indflydelse på dit spil.

Evnen til kun at fokusere på det aktuelle slag – og kun det – kræver øvelse. Det er bl.a. det du sikkert kender som “zonen”. En fokuskraft til at forvandle bogeys til birdies som gør det besværet værd.

#4: Det der binder det hele sammen: Kend dine mentale triggere og træn!

Evnen til at forblive fokuseret, at forblive fattet og bevare selvtillid og andre mentale egenskaber for den sags skyld,  lægger alle sammen til det, alle golfspillere søger at opnå på banen: kontrol over eget spil.

Når du har kontrol over dit indre, mentale spil fordi du kender dig selv bedre end de fleste, kan du se dit fysiske spil tydeligere.

Og når de to spil smelter sammen, og du oplever det rene og ubesværede sving, der kun finder sted i zonen, oplever du det jeg i al beskedenhed kalder “bliss”.

I modsætning til, hvad andre siger om hvor svært golfspillet er, vil det føles meget nemmere.

Mon ikke det er hvad professionelle spillere som Tiger og Mickelson har vidst hele tiden, at golf er en af ​​de mest udfordrende, givende og underholdende spil du kan opleve.

Vil du lære om mentale vinderstrategier?

Se denne masterclass med 3 geniale neuro-strategier, der skaber ekstraordinære resultater 🏆

Leadership Performance Coach Christiane Meulengracht

En personlig potentiale samtale

Få 30 minutter om din situation, dine muligheder og hvordan du kan accelerere din karriere, din indtjening og vende vanskeligheder og modgang til vinding med NeuroForandringTM

Scroll to Top