Karrierecoaching Danmark, karrierevalg, karriere

Outplacement

Hvad er outplacement?

Hvorfor er outplacement en rentabel gevinst for både medarbejder og virksomhed?

Outplacement af medarbejdere kan være en strategisk og omsorgsfuld tilgang til at håndtere afskedigelser af medarbejdere, der kan bringe værdi både for medarbejder og for virksomhed.

Hos Bedst med Vilje er outplacement forløb et nøje designet procesorienteret tilbud, der hjælper med at afdække personlige talenter og kompetencer, og med hensigt på positive og langsigtede virkninger.

En afskedigelse er oftest en ubehagelig oplevelse – for både leder og medarbejder. Det involverer mange følelser. Men med det rette outplacement forløb vil det for den afskedigede medarbejder blive starten på en enten en ny karriere eller en ny tilgang til arbejdslivet, som de efterfølgende ikke ville have været foruden.

Ja, nogen ender med at takke den leder, der traf det ubehagelig valg at fyre dem – også selvom det oprindeligt føltes som et stort tab og nederlag.

For den afskedigede medarbejder vil det rette outplacement forløb give dem mulighed for at navigere i den udfordrende overgangsperiode med professionel støtte.


For virksomheden kan forløbet være med til at skabe et positivt omdømme, og det kan hjælpe med at bevare gode relationer med tidligere medarbejdere, hvilket kan være vigtigt for fremtidig rekruttering og forretningsnetværk.

Sådan fungerer outplacement

Som coach med massiv erfaring indenfor at hjælpe mennesker med at komme igennem livskriser og livsfaser, herunder outplacement, hjælper jeg medarbejderen med at acceptere situationen, identificere yderligere muligheder, færdigheder, interesser og karrieremål. Talentudvikling og afdækning af kompetencer er naturligvis i fokus.

Det gør det lettere for dem at finde et nyt job og bevare deres selvtillid og professionelle værdighed. De fleste af mine outplacement klienter oplever endda et øget selvværd og selvtillid.

Forløbet vil give afklaring, lettelse og nye værktøjer til at blive en endnu bedre leder eller medarbejder på den nye arbejdsplads. Typisk hjælper jeg dem med at avancere deres evner, gøre dem bevidste om deres kompetencer og skabe fornyet arbejdsglæde.

Ultimativt er min erfaring, at et effektivt og relevant outplacement forløb er meget mere end blot ”coaching”. Det er coaching og guidance, der er målrettet resultatet og den proces, der er nødvendig, for at nå resultatet.

Det gælder særligt, hvis den fyrede medarbejder tidligere har været overbelastet eller ramt af stress, og har brug for særligt fokus på balancen mellem arbejds- og privatliv.

Talentudvikling er en stor del af outplacementforløbet. Det hjælper medarbejderen med at finde et nyt job til netop deres kompetencer og talenter, også dem, de ikke selv er klar over, de besidder. Coachingen består i at finde frem til, hvad medarbejderen vil, hvad de ikke vil, give dem mod til at søge nye jobs og tage fat i deres netværk for at styrke deres position på markedet.

Få hjælp og støtte under outplacement hos Bedst med Vilje

Det bliver fortsat mere og mere populært som virksomhed at benytte sig af outplacement, og det sker ofte på tværs af brancher og virksomheder. Forløbet og varigheden er individuelt og kan derfor variere fra person til person.

Igennem mit arbejde har jeg stor erfaring med outplacement, og jeg har haft stor succes med at hjælpe medarbejdere videre i deres karrierer og give med redskaber med på vejen, som gør dem i stand til at udnytte deres potentiale. Hvis du vil vide mere om outplacement i København og Nordsjælland eller om forløbet, kan jeg kontaktes på telefon 61700777 eller ved at skrive til mig på christiane@bedstmedvilje.dk.

BOOK DIN STRATEGI-SAMTALE

Få 30 minutters gratis sparring om dit potentiale, dine muligheder og hvordan du kan accelerere din karriere, din indtjening og vende vanskeligheder og modgang til vinding.

E-mail: christiane@bedstmedvilje.dk
Tlf: 61 700 777

Jeg glæder mig til at tale med dig.

Christiane Meulengracht

Leadership Performance Coach, Specialist i NeuroForandringTM og mentaltræner, Speaker

Leadership Performance Coach Christiane Meulengracht
Scroll to Top