Hvad er god coaching? Hvilken coach skal du vælge? 

Coaching og resultater
Klik på billedet for at lære mere om NeuroForandringTM

6 gode råd så du vælger den rigtige personlige coach fra start. 

Overvejer du personlig coaching eller mentaltræning?

Hvordan vælger du den rigtige  – en god og dygtig coach?

Er coaching og mentoring spild af penge? 

Din personlige coach skal være dygtig. 

Det er et vigtigt valg. Så du undgår at spilde din tid og dine penge på useriøs coaching. 

Vær opmærksom på disse 6 ting:

#1: En god coach er direkte på en måde, der motiverer dig. 

Det skal du fordi du har brug for en coach der kan “gennemskue” det, der i virkeligheden foregår inde i dig. Én coach der er både er professionel, ærlig og som tør udfordre dig.  

Du er ikke interesseret i en, der taler dig efter munden eller som pakker de ubehagelige ting ind.

Du er her for at udvikle dig. For at finde gaven i konflikten eller løsningen på det, som du kæmper med.

Du skal vælge en coach, der har erfaring og pondus nok til at stille de ubehagelige spørgsmål, der ikke tillader at du fortsætter i den samme rille eller historier, der bliver en undskyldning for ikke at turde at se på dig selv og de ægte årsager til dine udfordringer.

#2: Vælg en coach der overholder tavshedspligten 

Alle kan teoretisk set kalde sig coach. Coaching er ikke beskyttet.  Derfor er der heller ikke “regler” om tavshedspligt.

Men det er vigtigt at du kan føle, at du kan tale frit med din coach uden at risikere at høre om din egen historie fra tredjemand til et middagsselskab. Eller at din coach afrapporterer til din chef. 

Du ønsker heller ikke, at du møder din coach i anden sammenhæng og vedkommende hilser inderligt på dig og spørger til, hvordan det går med ditten og datten, som I drøftede i jeres fortrolige coachingsamtaler. 

Tavshedspligten skal omfatte både de personlige og følsomme oplysninger som I taler om, men også det, AT I taler sammen, så du kan føle dig tryg ved at betro dig til din personlige coach.

#3: Den Coach du vælger, skal have et bredt perspektiv 

Der er mange måder at anskue verden på. Der er mange måder at coache på. 

Uanset om du opsøger en god coach fordi du ønsker at udløse potentialet i dig og stile efter højere mål eller du har konkrete problemstillinger professionelt eller privat, som du søger en løsning på, skal en god coach hjælpe dig til at se tingene fra andre perspektiver, åbne for muligheder og styrke dig mentalt. 

Alt for mange mennesker går rundt med fastlåste opfattelser af sig selv og deres omverden og skaber  – helt ubevidst – begrænsninger for sig selv og andre fordi de ganske enkelt ikke tænker stort nok. 

En dygtig coach skal tænke langt større end du og tro på, at du har ressourcerne til at indfri dine mål – også selvom du kan vakle og selv synes at det kan virke grænsende til umuligt. 

Din coach skal kunne hjælpe dig til at træde ud af din comfortzone – for kun sådan kan du skabe nye, større og bedre resultater end hidtil. 

#4 En god coach nailer problemet og er løsnings-orienteret

Ja, det lyder måske banalt. Men langt de fleste coaches og terapeuter bruger de facto mere tid på at tale om problemerne  end på effektiv og varig løsningsfokus. 

En dygtig coach eller terapeut kan på 15 minutter afdække i store træk, hvilken type personlighed og dermed hvad de typiske temaer i deres klienters liv. 

Det kan naturligvis virke skræmmende at blive “gennemskuet” på den måde. 

Men se det som en god kvalitet i en superdygtig coach.. For så bruger I mere tid og energi på at være konstruktive og finde de værktøjer og metoder, der giver dig allerbedst udbytte og bygger dig op, frem for at fokusere på at “vade” rundt i problemerne og begrænsningerne. 

Dét der jo er virkelig interessant ved at få en dygtig coach til at hjælpe dig, er at opdage de indre usynlig og ubevidste begrænsninger og ressourcer, som du ikke selv har været klar over. Dét kan en dygtig coach. 

#5 Vælg en coach der også arbejder med dine relationskompetencer. 

Uanset hvilken problemstilling du henvender dig med, vil det altid også involvere dine relationskompetencer. Som minimum relationen til dig selv.  

Nogle gange tror vi at et problem er isoleret til fx. jobbet. Men alle udfordringer bunder i hvordan vi tackler situationer, der påvirker os negativt. 

Måden at håndtere et problem, en udfordring og modgang er altid at opdage, det du ikke ser. 

At udvide dit perspektiv så du vokser som menneske giver dig en større valgfrihed til at tage mere kraftfulde beslutninger, være mere i ro midt i stormen og ultimativt give dig langt bedre resultater. 

#6 Din coach skal have din mentale sundhed som prioritet

Hvorfor siger jeg det? Fordi det vi under en bred kam kan kalde mental sundhed er afgørende for din livskvalitet, din energi og din måde at tackle livets udfordringer. 

Mental sundhed kan defineres som “en tilstand af velbefindende, hvor individet kan udfolde sine evner, håndtere dagligdags udfordringer og stress samt indgå i fællesskaber med andre mennesker”1

Jeg anbefaler at udvide den tilstand til ikke blot at være “velbefindende” med decideret lykkelig og taknemmelig.

Det løfter nemlig din energi og udstråling endnu højere og det giver åbenlyst en bedre interaktion med omgivelserne. 

Jeg anbefaler også at din coach perspektiverer for dig hvordan din mentale sundhed har alt med dig at gøre og intet med omgivelserne at gøre [link til /stress]. Ja, jeg ved godt at det er kontroversielt at sige det i et samfund hvor stress-sygemeldingerne stiger.

Jeg håber at du kan bruge ovenstående råd til at vælge den rigtige gode og dygtige coach til din personlige og forhåbentligvis livsforandrende, god coaching. 

Vil du vide mere, så hold dig ikke tilbage fra at ringe mig op telefon 61700777 eller skrive til mig på christiane@bedstmedvilje.dk

Med ønsket om en fabelagtig dag, 

Christiane Meulengracht

Leadership Performance Coach & Specialist i NeuroForandring™, Foredragsholder

1: https://www.sst.dk/da/Viden/Forebyggelse/Mental-sundhed

BOOK DIN STRATEGI-SAMTALE

Få 30 minutters gratis sparring om dit potentiale, dine muligheder og hvordan du kan accelerere din karriere, din indtjening og vende vanskeligheder og modgang til vinding.

E-mail: christiane@bedstmedvilje.dk
Tlf: 61 700 777

Jeg glæder mig til at tale med dig.

Christiane Meulengracht

Leadership Performance Coach, Specialist i NeuroForandringTM og mentaltræner, Speaker

Leadership Performance Coach Christiane Meulengracht

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top